Skip to main content

Borebille bekæmpelse

Hos CANDOX er vores ydelser helt simple

Det kan være svært selv at bekæmpe borebiller

Borebille bekæmpelse​

En borebille er et lille insekt, som lever af træ. Billen er 3 5 mm lang og brun med striber.

Efter at have ligget et par uger i en puppehule, gnaver den nyudklækkede bille sig ud og efterlader et cirkelrundt hul. Borebiller foretrækker gammelt træværk og kan derfor ofte findes i døde træer eller i træværket i dit hus.

Man ved, at man har borebiller, hvis der er karakteristiske runde huller eller aflange, labyrintlignende gange i træværket samt en række cirkelformede bunker af såkaldt boremel. Boremel er det fordøjede træ, som billen efterlader sig, når den borer gange i træet. Det er ofte en lys brun eller gul farve.

Borebillerne kan leve af alt slags træ, men de foretrækker, hvis det er fugtigt. Du finder dem derfor sjældent inde i stuen.

Angrebet foregår som regel langsomt. Dog anbefales det, at du alligevel ringer til os hos Candox, hvis du gerne vil af med borebillerne. Vi har mange års erfaring med bekæmpelse af disse skadedyr og kan fjerne dem på en sikker måde, som ikke er til gene for mennesker.​

Få et gratis tilbud

CANDOX gør det nemt for dig! Hvad kan jeg selv gøre?

Hvis du har et mindre antal biller i dit hus eller i specifikke møbler, er der et par ting, som du kan prøve først. Det letteste er at lufte mere ud eller på anden måde ændre indeklimaet. Er det angrebne træ en stolpe eller bjælke, kan du prøve at behandle dette med træbeskyttelse, som er specielt beregnet til at bekæmpe borebiller.

​Er det angrebne træ i stedet et mindre objekt, kan dette enten fryses ned eller varmes op til over 50 grader, hvorved billerne dør. Her skal man selvfølgelig tage hensyn til, om genstanden kan klare dette.

Du bør være opmærksom på, at selv når angrebet er stoppet, kan der blive ved med at drysse boremel ud af træværket. Sørg derfor for at være opmærksom på om der kommer nye flyvehuller, dvs. om der bliver udklækket nye biller, frem for at holde øje med boremelet, som giver et misvisende billede af bestanden af borebiller.

Hos Candox vil vi gerne vejlede og hjælpe dig med at komme af med dit borebilleproblem. Bare ring til os så vi kan få en snak om dit specifikke problem.

Har du spørgsmål om borebiller, eller hvis du ønsker at modtage et uforpligtende tilbud, er du ligeledes velkommen til at ringe til os.

Kontakt os i dag

Få et uforpligtende tilbud på bekæmpelse i København

Står du i en situation, hvor du har akut behov for vores hjælp? Skriv til os her?

Hos CANDOX kommer vi gerne og giver en hånd med. Har du nogen eventuelle spørgsmål til os, så tøv ikke med at ringe.  

Ved andre tider så er du velkommen til at kontakte os på vores Døgnvagt helt gratis.

tlf. +45 93 20 25 15